fbpx

5 tipp a tiszta munkakörnyezet biztosításához idén télen


A télnek két arca van. Az egyik gyönyörű, idilli képként él bennünk, ahol a táj hóval van borítva, és minden csendes, mozdulatlan. A másik viszont, amikor a hó olvadni kezd, és latyakká alakul át.

 

Ez utóbbival találkozhatunk a munkahelyünkön is. Ahol pedig latyak van, ott a padló is csúszóssá válik. A cikkben épp ezért összegyűjtöttünk 5 tippet, hogy a téli sár ne okozzon állandó gondot az irodában.

 

 

#1 Hagyjuk a sót, használjunk professzionális szereket

Sokan egész egyszerűen konyhai sóval szórják fel a járdákat – ez alól pedig a munkahelyek, irodák sem kivételek. A só azonban kimarhatja a kutyák, macskák tappancsát, és káros a környezetre is.

 

Ahhoz, hogy latyak-mentesen és környezettudatosan vészeljük át a telet, több dolgot kell tennünk.

Először is el kell lapátolni a havat.

 

Ha ugyanis csak simán a hóra szórjuk rá az anyagot, elkerülhetetlen, hogy egy olvadt, sáros trutyit kapjunk, ami végül biztosan az irodában köt majd ki..

 

Miután eltakarítottuk a havat, szórjunk a járdára kalcium-kloridot (szinte bármelyik boltban beszerezhető), gránitkő zúzalékot, vagy természetesen lebomló faforgácsot.

 

#2 Koncentráljunk a bejáratokra és a kijáratokra

Ahogy a kollégák, az ügyfelek belépnek az épületbe, lábnyomokat hagynak az ajtótól az irodákig.

 

A nyomvonal kialakulása szerencsére könnyen elkerülhető.

 

Helyezzünk el erős, jó nedvszívó képességekkel rendelkező szőnyegeket az ajtóknál. Ezek a víz és a sár jelentős részét felszívják. Ugyanakkor a biztonság kedvéért helyezzünk el csúszásveszélyre figyelmeztető táblákat is. Így az irodába betérő ügyfelek és kollégák elővigyázatosabbak lesznek.

 

#3 Télen a szálló porra is figyelnünk kell

Mivel télen fűteni kell az irodákat, gyakran száraz levegő alakul ki, amitől sokkal több szálló por lesz a levegőben. Ez egyrészt száraz köhögéshez vezethet, másrészt pedig sokkal könnyebben megtapad a por a berendezéseken, tárgyakon. Épp ezért a portörlést, takarítást is sokkal gyakrabban kell elvégezni.

 

Ez ellen védekezhetünk párásító berendezésekkel is. Az ideális, 40% és 60% közötti páratartalom miatt ugyanis a porszemcsék gyorsabban süllyednek a padlóra. Ez pedig egyrészt csökkenti a belégzés kockázatát, másrészt pedig kevésbé tapadnak meg a berendezéseken.

#4 Télen még fontosabb a természetes napfény

A téli időszakban az emberek igencsak nagy többsége (körülbelül 90%-a) D-vitamin hiánnyal küzd. Ez a vitamin szükséges többek között ahhoz, hogy az immunredszer egészséges legyen, ugyanakkor D-vitamin segítségével termelődik a boldogsághormon is. Erre tehát szüksége van a kollégáknak ahhoz, hogy egészségesek, boldogok és motiváltak maradjanak.

 

A D-vitamin azonban napfény hatására termelődik, amiből télen nagyon kevés van. Sok esetben pedig azt a keveset is lefogják a koszos ablakok.

 

Épp ezért törekednünk kell arra, hogy az ablakok mindig tiszták legyenek. Ez nemcsak ügyfélélmény, hanem a dolgozók mentális egészségének megőrzése szempontjából is fontos.

 

#5 Ne félj profi takarítókra bízni a munkát

Ahogy a fentiekből láthatod, a téli idő bizony rengeteg kihívás elé állítja az embert. A kollégákat kár lenne takarítással terhelni, hiszen leköti az értékes idejüket, a külsős takarítók pedig nem mindig végeznek megbízható munkát.

 

A profi takarítócégek azonban, mint amilyen a Miles Cleaning, kitűnő szakember gárdával és professzionális berendezésekkel rendelkeznek. A padló takarítástól elkezdve a fertőtlenítésen át egészen a napelemek takarításáig rendelkezünk tapasztalattal (és persze referenciával), így bátran ránk bízhatod a piszkos padlót, és az egyéb takarítást.

 


 

További kérdése van vagy kíváncsi árainkra? Kérjen felvilágosítást munkatársunktól itt!

Hívjon most