fbpx

Építkezés utáni takarítás kisokos – 9 tipp a gördülékeny tisztításért

A kedvezményes lakásáfa, valamint a családi és otthonteremtési kedvezmény (vagyis röviden a CSOK) hatására szinte soha nem látott mértékben zajlanak az építkezések, felújítások, amelyek önmagukban számos nem várt kihívás elé állíthatnak bennünket, de a projekt végi takarítással sokszor meggyűlik a probléma.

1) A nyílászáró cseréje során sok esetben nem távolítják el a gyári matricákat/fóliákat, így akár hónapokig is a nyílászárón lehet. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy védjék a keretet, azonban nagyon megnehezíti a majdani takarítást.

Hiszen a matrica rásülhet, vagy adott esetben ráfagyhat, de rá is glettelhetnek vagy vakolhatnak – így ezt nagyon nehéz eltávolítani.

2) Az üvegfelületeken a festék és vakolat maradványokat hónapokig rajta hagyják, amiket „frissen” percekbe kerül letakarítani, de ezt hónapokkal később órákba kerül, vagy akár karc nélkül eltávolítani lehetetlen.

3) A manapság divatos mosható latex festék maradványai, (ami egy kopás álló (mosható) festékréteget képez a falakon), akár mikró cseppjei nincsenek azonnal, vagyis napokra rá letisztítva az adott felületről, azzal ismét a tisztítási munkafolyamatokat órákkal nehezítjük meg.

4) Több esetben is találkoztunk azzal a problémával, hogy a burkolatot kívül már lerakták, azonban a felújítás vagy építkezés még nincs kész. Így a beépítendő használati tárgyakat, bútorokat, valamint a szerszámokat, kellékeket, és építkezési anyagokat úgymond „kéznél” tárolják a teraszon.

Itt pedig ezek ki vannak téve az időjárás viszontagságainak (például az esőnek, fagynak, szélnek satöbbi). Ez pedig egyúttal azt is jelenti, hogy az új burkolatot akaratlanul is szennyezik. Például kis rozsdafoltot hagy az új burkolaton hagyott egy- egy szerszám.

5) A berendezési tárgyakon szintén rajta hagyják a fóliát – ami ugyanúgy gondot okozhat, akár a nyílászárók esetében.

6) A festés során gyakori probléma, hogy a TESA szalagok még akár hetekig is fennmaradnak, így rásülnek az óvni kívánt helyekre, amik leszedése megkárosítja a újonnan elkészült falakat és felületeket.

7) A másik sarkalatos probléma, hogy a csempeburkolat fugázása után való tisztítás, ha a fugázó anyagot hanyagul törlik le a mesteremberek, akkor az egy cementfátyol réteget képez a felületen, amit speciális szerekkel lehet csak eltüntetni.

8) A munkafolyamatok sorrendjének felcserélése, fugázás után a festést még javítják, vagy meg sem történik még. Ilyenkor pedig a friss fugákba a lecsiszolt glett/festékpor megül, amit speciális géppel és vegyszerrel lehet csak eltávolítani.

9) Sok gondot okoz a fapadló lerakása a javítási munkálatok megkezdése előtt – de olyan is előfordult, hogy már berendezték a bútorokkal az adott helyiséget, még mielőtt elkezdték volna a javítást.

Mondanunk sem kell, hogy ez szintén megnehezíti a takarítást, ugyanis ezeket teljességében szinte lehetetlen (vagy a karcolások miatt veszélyes) mozgatni.


Miért épp a Miles Cleaning?

Takarításaink során rendkívül hatékony és halk, profi eszközökkel dolgozunk. Ezeknek a gépeknek a segítségével rengeteg időt takaríthatunk meg, így a takarítás időtartama akár 2-3 munkanappal is lerövidülhet (attól függően, hogy mekkora területet kell megtisztítani.

Ezenkívül számunkra kiemelten fontos a környezetvédelem, és a magyar vállalkozások támogatása: ezért döntöttünk a magyar gyártású Cleaneco tisztítószerek mellett, amelyek környezetileg lebomló, mégis nagyon hatékony tisztítószerek.

Amennyiben profikra bízná a felújítás utáni takarítást, tekintse meg referenciáinkat és vegye fel velünk a kapcsolatot. Ingyenes árajánlatot küldünk Önnek, ami semmilyen kötelezettséggel nem jár.

További kérdése van vagy kíváncsi árainkra? Kérjen felvilágosítást munkatársunktól itt!

Hívjon most