fbpx

Új gépekkel bővítettük gépparkunkat – mostantól a gőz erejével is tisztítunk!gőztisztító gép

Új gépeinket most annak fényében választottuk ki, hogy minél mozgékonyabbak és könnyebben kezelhetőek legyenek. Az ipari gépekkel ugyanis sok esetben nehéz a mozgás, és nem tudjuk használni, ha nem rendelkezik a takarítandó terület 3 fázisú árammal.

Gépparkunk legutóbb 3 új Nilfisk taggal bővült egy újabb támogatás keretén belül: beszereztünk egy száraz-nedves ipari porszívót és egy meleg – hidegvizes magasnyomású mosót is. Emellett beszereztünk első gőztisztító gépünket is, aminek számtalan hozzáadott előnye

is van.

 

Új gőztisztító gépünk: Nilfisk SV8000 Gőztisztító

Legfőbb szempontunk a gőztisztító gép kiválasztásakor az volt, minél hatékonyabban tudjunk takarítani vele. Ez abszolút megvalósult, hiszen ezzel a géppel egyszerre tudunk forró gőzzel tisztítani és porszívózni is (így nem kell külön gépet vagy erőforrást használnunk a keletkezett vízpára eltávolításához).

Hogy miért nagyszerű ez? Azért, mert először a gőz által nagyon sokféle szennyeződés távolítható el (például vízkő, szappanmaradék, zsír és égett szennyeződés), amit aztán a gép felszív, így garantáltan nem marad kosz a felületen. A forróság és a felszívó hatás által pedig szárazra sem kell törölni a felületet, ezzel jelentősen meggyorsítja a munkavégzést. A szárazra törlés alapvetően nagyon fontos, hiszen, ha nedvességet hagyunk a felületen, akkor baktériumoknak kedvezünk a tovább szaporodáshoz, illetve csíkmentes felületnek is búcsút mondhatunk, viszont egy megtisztított felület, akkor kész, ha az csillog is.

Ami még tetszik nekünk ebben a gépben, az az, hogy strapabíró, rozsdamentes acélból készült, illetve, hogy mozgékony, könnyen kezelhető. Emellett van egy tartókosara is, amiben minden tartozéka elfér (sok különböző tisztítófej tartozik a géphez, így a legkisebb szegletekbe is el tudunk jutni vele) – ez

nagyon praktikus munka közben.


Miért jó gőzzel tisztítani?

1) Vegyszermentes.

Bizonyos épületekben, pl. élelmiszeripari létesítményekben nem használhatunk vegyszereket, tisztítószereket takarításnál, máskor pedig a környezettudatosság miatt kerüljük el ezek használatát. Bármelyik lehetőség álljon is fent, gőztisztítással megoldhatjuk a problémát.

 

2) Fertőtlenít és szagtalanít

170-180°-os gőzzel a baktériumok több, mint 99%-a elpusztul, így nagyszerűen lehet használni a gőzt fertőtlenítésre, amit laboratóriumi vizsgálatokkal már bizonyítottak.

A magas hőmérsékletnek köszönhetően, a baktériumok, gombák stb. elpusztulása miatt, a kezelt felületek elveszíti kellemetlen szagukat is. Legyen szó, akár kárpitról vagy egyéb drapériáról, vagy padlószőnyegről.

 

3) Költséghatékony, időhatékony.

Kevesebb vízfogyasztással, vegyszerek nélkül takaríthatunk, gyors száradása miatt felére csökken a takarítás. Bármely területen bevethető takarítógép, legyen szó festék maradványról, szennyezett csempefugáról, szinte bármely koszos padlóburkolatról, zsíros eszközökről, foltmentes száradása után, mintha újat varázsolna.


Hol használható a gőztisztító gép?

Nagyon sokoldalúan tudjuk használni, minden olyan felületen, ami vízálló.


Az egészségügyben, közintézményekben, ipari területeken, csarnokokban, üzemekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben és az irodák különféle helységeiben használható.

 

A karbantartásról

Nem lennének hosszú életűek takarítógépeink megfelelő karbantartás nélkül. Hogyan vigyázunk rájuk, hogy még hosszú ideig tudjuk őket használni?

  • Minden használat után a könnyen eltávolítható elemeket levesszük, és megtisztítjuk a felhalmozódott piszoktól. Ez nagyon fontos, hiszen ezzel tudjuk lecsökkenteni leginkább az amortizációt.
  • Általában 3 havonta a kisebb alkatrészekre is szétszedjük a gépeket, és megtisztítjuk azokat, amelynél szükséges pótoljuka gépzsírt stb.
  • A szűrők állandó ellenőrzése és tisztítását a legfontosabbak közé soroljuk
  • A szennyfogókat alaposan kitakarítjuk minden használat után, szárazra töröljük az alkatrészeket, hogy a baktériumok terjedését meggátoljuk.

 

Szeretünk új gépeket kipróbálni, és szeretünk minél hatékonyabban megtisztítani a felületeket a piszoktól, ezért mindig öröm számunkra, ha be tudunk szerezni új gépeket. Ha esetleg szívesen megnéznéd, hogyan működnek élőben, vedd fel velünk a kapcsolatot, és beszéljük meg a részleteket!

További kérdése van vagy kíváncsi árainkra? Kérjen felvilágosítást munkatársunktól itt!

Hívjon most