fbpx

Hogyan távolítsd el a graffitit az épületek faláról?


A graffitizés nagy népszerűségnek örvend: egyrészt az underground szcéna egyfajta művészeti kifejezése (és valóban, vannak szép művészi alkotások), másrészt viszont sokszor csak firkálmány.

És bizony ez utóbbiak vannak többségben…

 

Persze emiatt az üzletek, irodák, önkormányzati épületek tulajdonosai sokat bosszankodnak, hiszen az eltávolításuk nem kis fejfájást – és nem kevés plusz költséget – jelent.

 

Szerencsére azonban van olyan alternatív opció, ami kisebb anyagi megterhelést jelent, ráadásul gyorsan elvégezhető – a felület károsítása nélkül.

 

De mielőtt részletesen belevágnánk a technológia ismertetésébe, kezdjük az elején…

 

Miért olyan nehéz eltávolítani a graffitit?

A graffitizéshez sokszor sima, autósboltokban kapható festékeket alkalmaznak, de vannak olyan profiknak szánt festékek is, amelyet nehezebb eltávolítani. Ráadásul a gyakorlottabb  graffitizők ezekbe olyan speciális, házilag készült festéket, hígítót (sőt tojásfehérjét) is kevernek, amitől még nehezebb lesz ezeket eltávolítani.

 

Ami még problémát okoz, ha a lefújt felület porózusabb vagy nyitott felületű; ebbe ugyanis nagyon könnyen beeszi magát a festék. Ezeket pedig sok esetben csak úgy lehet eltakarítani, hogy a falfelület is sérül.

 

Meg lehet-e előzni azt, hogy a graffiti behatoljon a pórusokba?

Igen, vannak olyan módszerek, amelyekkel ez megakadályozható: például egy speciálisan erre a célra fejlesztett viasz (pontosabban poliuretán-gyanta-alapú) védőréteggel. Ez egyfajta védőburkot képez, így tulajdonképpen nem az épületre, hanem erre a viaszrétegre tapad rá a festék, és ezzel együtt le is moshatjuk.

 

Persze ezt leginkább az intézmények esetén lehet alkalmazni, de a szobrokat, lépcsőket, köztereket így sem védi meg semmi a csúf falfirkáktól.

 

Hogyan távolítsd el a graffiti akkor, ha már megtörtént a baj?

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy ezeket a falfirkákat csak nagyon durva kémiai oldószerekkel lehet eltávolítani, amik károsítják a környezetet.

 

Szerencsére van azonban egy egészségesebb, sokkal környezetkímélőbb alternatíva is: a Tornado ACS tisztítógép.

 

A tisztítógép segítségével hatékonyan és környezetkímélő módon lehet eltüntetni a graffitit, vegyszerek nélkül. Ráadásul a lehető legkülönbözőbb felületekről is képes a falfirkákat eltakarítani, például     

  • a (termés)kőről,
  • a betonról,
  • a vakolatról,
  • a csempéről,
  • a fáról,
  • a műanyagról,
  • és a fémről.

 

A gépbe tisztító granulátumok kerülnek, amik kímélik a fal felületét, ugyanakkor a szórófej illeszkedik az összegraffitizett felületre, így csak ezt a területet tisztítja meg.

 

Ráadásul nem drága, szemben a vegyszeres, környezetszennyező tisztítási módokkal – így igazi ökobarát alternatívát jelent a graffiti eltávolítására.

Nem bírsz a falfirkákkal? Hívd a Miles Cleaninget!

Ne próbáld meg házilag eltávolítani a graffitit, hiszen könnyen lehet, hogy nagyobb kárt okozol vele, mint hasznot – és súlyosan károsítod az épület felületét. Akár magánszemélyként, akár cégként, intézményként vagy társasház-tulajdonosként keresel meg minket, készséggel állunk rendelkezésedre, hiszen több éves tapasztalattal rendelkezünk.

 

Kíváncsi vagy a technológiára?

Az alábbi videóban részletesen is megmutatjuk, hogyan működik a Tornado ACS tisztítógépünk.

 

A referenciáink között pedig megtekintheted képekben is, hogyan távolítottuk el a graffitit a Miskolci Törvényszék lábazatáról. 

 

További kérdése van vagy kíváncsi árainkra? Kérjen felvilágosítást munkatársunktól itt!

Hívjon most