fbpx

Minden, amit a magasnyomású

mosókról tudni érdemes

Amikor a magasnyomású mosóra gondolunk, először az autótisztítás ugrik be, pedig a hétköznapokban is rengeteg egyéb területen lehet még alkalmazni.

 

Valósággal csodát tesz például a padlón, a betonon, a járólapokon, és a faburkolaton is – viszont nagyon oda kell figyelni, hogyan is használjuk, hiszen könnyen kárt okozhatunk vele.

 

A cikkben többek között bemutatjuk, hogyan is működik a magasnyomású mosó, hogy milyen előnyei, illetve hátrányai vannak és mire érdemes odafigyelni a használat során.

Hogyan működik a magasnyomású mosó?

A magasnyomású mosók működését tekintve három fajtáját különböztethetjük meg:

 

●     akkumulátoros,

●     benzines,

●     illetve elektromos.

 

Magát a mosót a vízvezeték rendszerhez kell csatlakoztatni, a benne található szivattyú pedig megnöveli a víz nyomását, végül pedig a tömlőn keresztül, nagy nyomással távozik.

 

Ezzel a magasnyomású vízzel pedig kiválóan el lehet távolítani a koszt a terasz burkolatáról, az autóról, a kerékpárról vagy épp a kerti bútorokról.

Melyik mosót mire használjuk?

Teljesítmény tekintetében találhatunk alacsonyabb, illetve magasabb nyomású gépeket is.

 

Az egyszerűbb, 90-120 barral rendelkező gépeket leginkább háztartáson belül lehet alkalmazni, például burkolatok, bútorok, és a már említett autó, illetve bicikli tisztítására.

 

A makacsabb szennyeződésekhez már inkább 150 bar nyomású gép ajánlott, ez könnyedén eltávolítja a koszt a medencéről, a mezőgazdasági gépekről és a munkagépekről is.

 

Homlokzat tisztításához, valamitn az ipari megoldásokhoz azonban még ennél is nagyobb, 200-250 baros készülék szükséges.

Mik a magasnyomású mosó előnyei?

A magasnyomású mosónak rengeteg előnye van, ezek közül most ötöt mutatunk be.

#1 Hatékony

A nagynyomású mosó akár 150 fokos vízzel is képes dolgozni (ez ugye a klasszikus gőzborotva). Ezeket használhatjuk kisebb barázdák tisztításához – például a fugák között -,illetve ekkora hőfokon már nagyszerű fertőtlenítő hatása is van.

#2 Időt spórolunk vele

A magasnyomású vízzel pillanatok alatt letisztíthatunk akár nagyobb felületeket is, méghozzá látványos eredménnyel. Ehhez persze kell némi gyakorlat is, főleg ha épületeket, homlokzatokat, illetve burkolatokat takarítunk vele.

#3 Környezetkímélő megoldás

A magasnyomású tisztítás során nem kell hozzáadni vegyszert a mosóhoz, ezért teljesen környezetkímélő megoldás. A fertőtlenítő hatást forró vízzel érhetjük el.

#4 Szuperül alkalmazható a homlokzat tisztításához

Magasnyomású mosóval nemcsak burkolatokat, padlókat és bútorokat, hanem épülethomlokzatokat és ipari területeket is lehet takarítani.

#5 Nagyobb területre is alkalmas

A tisztítót csak mechanikus módszerrel, és hagyományos tisztítószerekkel lehetne kiváltani – viszont ezek nagyon időigényesek lennének nagyobb területen alkalmazva. Épp ezért a nagyobb (ipari) területeken lévő, makacsabb szennyeződések tisztításához magasnyomású mosót

ajánlunk.

 

Hol és mire használható a magasnyomású tisztító?

A tisztító rengeteg területen és sok felületen is lehet használni.

 

Létesítmények:

●     kórházak, iskolák, önkormányzati- és egyéb középületek homlokzatának, területének (például járda, belső-, külső burkolat) tisztítására

●     állattenyésztéssel, állattartással foglalkozó mezőgazdasági területeken (a forró víz kiválóan alkalmas fertőtlenítésre)

 

Felületek:

●     PVC,

●     linóleum,

●     gránit,

●     márvány,

●     parketta,

●     faburkolat,

●     terrakotta,

●     ipari padló,

●     homlokzat,

●     járólap tisztítására is alkalmas.

 

A nagynyomású mosó hátrányai

Az egyértelmű előnyök mellett azonban mindenképpen meg kell említeni a magasnyomású tisztító hátrányait is. Nem mindig, és nem minden helyzetben ez ugyanis a legalkalmasabb eszköz a takarításra.

 

Például, ha a homlokzat vagy az egyéb felületen porózusabb , akkor nem lehet magasnyomású tisztítót alkalmazni – vagy csak nagyfokú odafigyelés és szakértelem mellett.

 

Ugyanígy nem lehet használni értelemszerűen akkor sem, ha kábelek vannak a közelben.

 

Egy személyes példa: amikor lovasszínházba hívtak minket takarítani, rengeteg kábel hevert szerteszét, így egész egyszerűen nem tudtunk magasnyomású mosót használni.

 

Ha nem használati tárgyakat, hanem ingatlanokat szeretnénk vele tisztítani, mindenképp érdemes szakember segítségét kérni. Előfordulhat ugyanis még akár az is, hogy a betonfelületből kimossa a kavicsot.

Magasnyomású tisztítás esetén keresd a Miles Cleaninget!

A nonprofit cégünknek összesen 3 magasnyomású tisztítógépe van:

  1. egy hidegvizes mosó,
  2. egy hideg-melegvizes mosó,
  3. valamint egy kisebb méretű, mozgékonyabb hideg-melegvizes mosó.

 

Ez utóbbira azért is van nagy szükségünk, mert a nagy gépeket gyakran nehezebb használni, és sok helyen nincs meg hozzá a megfelelő infrastruktúra – a működéséhez ugyanis ipari áram szükséges.

 

A magasnyomású tisztítók általában 15 méteres kábellel rendelkeznek, ez viszont sokszor nem elegendő. Épp ezért a gépeinkhez 25 méteres kábelt is tudunk csatlakoztatni, így a géptől távolabb eső helyszínek sem okoznak problémát.

 

Amennyiben szeretnéd igénybe venni a profi, takarítási szolgáltatásainkat (a referenciákat itt találod), bátran vedd fel velünk a kapcsolatot, és kérj tőlünk árajánlatot még ma!

 

További kérdése van vagy kíváncsi árainkra? Kérjen felvilágosítást munkatársunktól itt!

Hívjon most