fbpx

Takarítás felsőfokon, avagy

üzemek takarítása buktatók nélkül


A tisztaság mindenhol fontos – nemcsak otthon, hanem a munkahelyeken is, üzemekben is. Értelemszerűen egy gyárban teljesen másképp, más eszközökkel kell hozzáállni a takarításhoz, mint otthon, vagy épp az irodában.

 

Olyan speciális eszközökre van szükség, amelyek kifejezetten ipari felhasználásra készültek. Ugyanakkor csak ez nem elég: jól átgondolt logisztika is kell, hogy a takarítás még véletlenül sem legyen negatív befolyással a termelésre.

 

A cikkben megmutatjuk, hogyan érdemes takarítani az üzemeket – mindenféle buktató nélkül.

 

A legjobb eszközök az üzemek takarításához

Az első lépés, hogy meglegyenek a lehető legjobb eszközeink az üzemek takarításához. Ezek az eszközök megfelelően képzett takarító szakemberek nélkül azonban nem üzemeltethetőek hatékonyan, és valljuk be: kevés cég engedheti meg magának, hogy önköltségen saját takarítóbrigádot tartson fenn (és nem is túl életszerű).

 

A legcélszerűbb az, ha kiszervezzük a munkát egy takarítócégnek, ami rendelkezik mind a szükséges, szakképzett munkaerővel, mind az eszközparkkal.

 

A MilesCleaning Nonprofit Kft. mindezeknek birtokában van, hiszen a kiváló szakembereken túl:

●     rendelkezésünkre áll olyan gép, amellyel akár 12 méteres belmagasságú csarnokokat is tudunk takarítani,

●     napelemes rendszer takarításához szükséges eszközökkel is rendelkezünk,

●     professzionális padlótakarító-, és parkettaápoló berendezéseink vannak,

●     rendelkezünk magasnyomású mosóval, a makacs szennyeződések tisztításához, illetve fertőtlenítéshez.

 

Ezek a berendezések kiválóan alkalmasak például élelmiszerüzemek, húsfeldolgozók, illetve egyéb - például fröccsöntő – üzemek takarítására.

 

Az üzemek és a gyártósor tisztítása

Az üzem takarítása során fokozottan ügyelni kell arra, hogy a padló tiszta, és csúszásmentes legyen, így megelőzhetőek a munkahelyi balesetek. Sajnos nagyon sok a munkahelyi baleset hazánkban; tavaly mintegy 20 ezer esetben 3 nap munkaképtelenséget meghaladó baleset, és összesen 64 haláleset is történt.

 

A rendszeres takarítással persze nem biztos, hogy elkerülhető a munkabaleset, de jelentősen csökkenthető annak esélye.

 

Ezenkívül fontos, hogy rendszeresen tisztítsd, karbantartsd a gépeket is, hiszen így hosszabb lesz az élettartamuk. A koszos gép, rosszul karbantartott szerszám ráadásul anomáliákat okozhat a termékben (sérült, deformált – egyszóval selejt -, illetve sorjás termék satöbbi).

 

A gyártósor tisztán tartása pedig elősegíti, hogy a gyártási- és az azt követő logisztikai folyamat (pl. minőségellenőrzés, csomagolás, raktározás) problémamentesen és hatékonyan működjön.

 

Élelmiszerüzemek hatékony tisztítása

Az élelmiszerüzemek esetében fokozottan ügyelni kell a higiéniára. Itt a takarításba természetesen már a személyzetnek is bele kell folynia (ha másképp nem írják elő, minden műszak végén érdemes takarítani). Azonban a rendszeres tisztítás mellett szükség van eseti nagytakarításra is.

 

A fertőtlenítő, tisztító gépeink segítségével gyorsan és hatékonyan takarítjuk le a csempéket, a padlót, és megtisztítjuk a gépeket a makacsabb szennyeződésektől.

 

A Bactakleen Ultra Mist egy forradalmian új technológia, aminek lényege, hogy kvázi ködöt képzünk a belső térben. A köd segít eljuttatni a gyógynövény alapú, antibakteriális koncentrátumot a helyiség minden szegletébe, így az apróbb zeg-zugokba is.

 

Ahogy az Ultramist megtapad, elpusztítja a jelenlévő, káros baktériumokat és egy finom védőréteget hoz létre, ami akár 2-3 hónapon keresztül is kifejti az aktív hatását. Így lehetetlenné teszi a baktériumok további megtelepedését.

 

Spórolj pénzt, időt – és szervezd ki a munkát!

A takarítás kiszervezésével nem kell foglalkoznod azzal, hogy szakképzett munkaerőt találj, hiszen nekünk erre már megvannak a legjobb szakembereink. Ráadásul takarítógépekbe sem kell invesztálnod, hiszen mi már rendelkezünk egy nagyon profi eszközparkkal, amivel gyorsan és hatékonyan dolgozunk, hogy a lehető leghamarabb levegyük a válladról a problémát.

 

Persze a képek többet mondanak minden szónál, ezért először nézd meg a takarítási referenciáinkat. Ha pedig elégedett vagy a látottakkal, kérd az árajánlatunkat – és szervezd ki a takarítást.

 

További kérdése van vagy kíváncsi árainkra? Kérjen felvilágosítást munkatársunktól itt!

Hívjon most